House flooded with wind behind the 9 meter high wall

Hanoi The wall is surrounded by a house with 3 courtyards, creating a space that is both closed and open for inward couples.

House flooded with wind and wind behind the 9 meter high wall

On the southwestern land in Long Bien, the couple worked in the art of building a home after a time of accumulation. As introverts, living closedly, they want a quiet, discreet, minimalist but open space with nature.

House flooded with wind behind the 9 meter high wall

To meet the above demand, the architects proposed to design 4 blocks (white) alternating with 3 courtyards (green), surrounded by a 9 m high wall system within the construction area of ​​8×16 m.

House flooded with wind behind the 9 meter high wall

The system of minimalist walls, ensuring the privacy needs of the homeowners and avoiding direct sunlight from the West.

 

House flooded with wind and wind behind the 9 meter high wall

Inside, three courtyards divide the light, divide the wind for the entire block. The bamboo trees in these courtyards contribute green and strong, simple lines to the overall architecture.

House flooded with wind behind the 9 meter high wall

Thanks to the courtyards and open umbrellas on the 4 surrounding walls, the space “closed” is still sunny and windy, bringing a sense of freedom.

House flooded with wind behind the 9 meter high wall

There is a continuous connection between rooms without interruption.

House flooded with wind behind the 9 meter high wall

The kitchen and dining area are discreetly located on the ground floor, at the end of the property and are surrounded by two courtyards.

House flooded with wind behind the 9 meter high wall

Duplex large bedroom structure apartment. Below is a reading and dressing room; Above is the bed.

House flooded with wind and wind behind the 9 meter high wall

The rooms are both private and open, in accordance with the requirements of the landlord given to the architects.

House flooded with wind and wind behind the 9 meter high wall

The interesting thing about the building is that the outer boundary of the wall has a perennial natural climbing snail. To “soften” the concrete corridor leading into the house, the architects have taken care and protected this wall for more than 10 months of construction.

House flooded with wind and wind behind the 9 meter high wall

In addition, the house is more connected thanks to the appearance of Vung, a dog adopted by the owner of the family after the architects completed the design.

House flooded with wind and wind behind the 9 meter high wall

The low doorways, which were brought in to give different perspectives, now become a way for Sesame, to connect with nature and wait for the owner to come home from work every night.

 

 

 

Leave a Comment